Pevačica Darija Lukić ostala je upamćena kao autentična i snažna ličnost sjajnog glasa u takmičenju Prvi glas Srbije. Kao drugačija i svoja stigla je do finala, potom uspešno započela karijeru, a onda rešila da zasnuje porodicu i tome se u potpunosti posveti. “Karijera može malo i da čeka”, kaže ona.

Pre nešto više od godinu dana, carskim rezom stigla je Doroteja, a Darija i njen muž Aleksandar nisu mnogo razmišljali kada su odlučili da sačuvaju Dorine matične ćelije iz pupčanika u Seracell-u.

Nisam mnogo razmišljala, sakupila sam potrebne informacije i imala podršku suprugove sestre koja je već sačuvala matične ćelije svoje dece. Ja sam skeptična prema svemu, bila sam i prema matičnim ćelijama, ali u kakvom vremenu živimo, šta jedemo i udišemo – jednostavno ne želim da razmišljam o tome. Roditelj mora razmišljati o merama predostrožnosti. Srećom, naišli smo na vrlo prijatne predstavnike Seracell firme koji su nam objasnili kako to funkcioniše i ulili poverenje. Kada dođe do problema, roditelj reaguje i kaže „e zašto nisam“. Zbog toga mi činimo sve da naše dete ima zdrav život.

Darija sada uspešno balansira roditeljstvo i svoj pevački poziv, a nakon samo dva meseca posle carskog reza vratila se pevanju. U intervjuu za Bebac, Darija je još otkrila na koji način uspeva da se nosi sa izazovima roditeljstva, ali i zbog čega je prava „mama Spartanac“.

Jednostavno sam naterala sebe da to uradim. Raditi dva meseca posle carskog reza je veliki teret svakoj ženi, a posebno onoj koja pokušava da doterana i raspoložena juri na svirku u drugi grad. Ali takav mi je poziv. Imala sam zdrav stav prema sebi, nisam želela da se učaurim posle porođaja, vukla me je ambicija. Nećemo se zavaravati da je to bilo lako, ali beba je bila dobra i ja sam imala potpunu podršku supruga u tome da se vratim pevanju.

Mama koja je pevala, ali i dojila

Na pitanje kako je biti istovremeno i mama i tražena pevačica, Darija ne skriva da je u pitanju izazov sa kojm se hrabro nosi i dalje. Čak i dok je dojila Doru, istovremeno se brinula i da li će imati dovoljno mleka i da li će mleko koje ostavlja biti dovoljno.

Odvajanje od Dore mi je najteže palo, zaista. Ne možeš da ne brineš da li je gladna, sita, čista, ali uz bake i tatu koji su uz nju sam se tešila da je sve u redu. Ona je zaista tako dobra beba i već od trećeg meseca je počela da spava celu noć. Posle petog meseca je već počela da jede i drugu hranu. Ali tek kada je Dora napunila godinu dana ja sam osetila rasterećenje.

Kako kaže, tata Aleksandar je zadužen za maženje i paženje, dok je ona oprezna da Dora dobije nežnost, ali ne i povlađivanje.

Danas većina roditelja čim dobije dete pokušava tehnologijom da ih animira. Ja sam protiv toga i borim se koliko mogu. Želim da sa Dorom imam drugarski odnos, ali da oseća da sam autoritet. Pričam sa njom bez tepanja i bez prevelikog gugutanja. Mi se volimo i mazimo, ali se zalažemo za zdrav i pametan razgovor. Kad dobijete dete, vi dobijete čist papir i vi pišete po njemu. Držim se toga jer dete će biti projekcija vas. Kako se vi postavite tako će vam se dete odraziti.

U kratkim pauzama između majčinstva i posla, Darija stiže da se posveti sebi, kaže i dalje pokušava da u teretani vrati svoju pređašnju liniju. Osim toga, aktivna je na Twitter-u, gde se ne libi da iskaže svoje mišljenje po pitanju aktuelne muzičke scene zbog koje između ostalog i ne žuri da se vrati pred kamere.

Trenutnu scenu na estradi apsolutno ne podržavam i duboko u sebi sam razočarana onim što nam se plasira. Bolje mi je bilo da se sklonim i osnujem porodicu, a verujem da za prave stvari i pravog „pevača radnika“ može uvek biti posla.

Još jedno dete na putu?

Uprkos svakodnevnim izazovima, pevačke karijere i odgajanja Dore, Darija i Aleksandar planiraju još jedno dete.

Volela bih da ostanem što pre trudna. I psihički i fizički sam spremna za drugu bebu. Želim da napravim malu razliku između dece. Iskreno, nakon toga bih želela da uradim još nešto po pitanju karijere. Pevam već 15 godina, i zaista zajedno sa bendom imam mnogo posla. Nekada je to bukvalno ceo vikend. Prvi glas Srbije je svemu tome zaista doprineo. Nažalost to što sam ostala trudna me je malo izbacilo iz koloseka i vraćanje i dalje nije jednostavno, ali idem polako i sigurno.

Call Now Button