Čuvanje matičnih ćelija iz pupčanika izbor mnogih roditelja

Dostupnost informacija, inspirativne priče o napretku regenerativne medicine i nezaustavljivi naučnici doprineli su tome da čuvanje matičnih ćelija iz pupčanika bude bude izbor mnogih roditelja. Svakog dana je sve veći broj budućih roditelja u Srbiji koji prevencijom žele da se pobrinu za zdravstvenu budućnost svoje dece. Sve je više onih koji su postali svesni važnosti prevencije koja ih može spasiti decenijama kasnije.

Marina je mama dve devojčice, Nine i Iskre

Kada se Nina rodila čuvanje matičnih ćelija u Srbiji još nije zaživelo iako je Marina želela da na taj način osigura svoje prvo dete. Pre nego što je Iskra došla na svet, Marina je već bila spremna da sačuva njene matične ćelije iz pupčanika.

„Zašto smo sačuvali matične ćelije? Pa kratko i jasno zato što je zdravlje deteta neprocenjivo. Posle razgovora sa tri najpoznatije kuće za čuvanje matičnih ćelija Seracell mi je jedini odgovorio na sva pitanja koja su me interesovala. Zaista sam stekla neprocenjivo poverenje po pitanju čuvanja matičnih ćelija u Nemačkoj“, ispričala je Marina.

Darija  kaže da nije mnogo razmišljala

Ona dovoljno se informisala i imala podršku cele svoje porodice. Kaže da nije prva u familiji koja sačuvala matične ćelije. Njena kćerka Dora ima godinu i po dana.

“Nisam mnogo razmišljala, sakupila sam potrebne informacije i imala podršku suprugove sestre koja je već sačuvala matične ćelije svoje dece. Ja sam skeptična prema svemu, bila sam i prema matičnim ćelijama, ali u kakvom vremenu živimo, šta jedemo i udišemo – jednostavno ne želim da razmišljam o tome. Roditelj mora razmišljati o merama predostrožnosti. Srećom, naišli smo na vrlo prijatne predstavnike Seracell firme koji su nam objasnili kako to funkcioniše i ulili poverenje. Kada dođe do problema, roditelj reaguje i kaže „e zašto nisam“. Zbog toga mi činimo sve da naše dete ima zdrav život“, rekla je Darija.

Snežana - izjava

Snežana je majka petogodišnje devojčice Maše

Snežana je u drugoj trudnoći odlučila da sačuva Mašine matične ćelije i time se pobrine ne samo za njenu zdravstvenu budućnost već i za budućnost njenog starijeg brata.

„U životu se plašim jedino bolesti i odlukom o čuvanju matičnih ćelija “kupila “sam mir sebi, pa čak iako nisu svemoguće”, bila je iskrena Snežana.

Jelena je i pre nego što je dobila dete donela odluku da sačuva matične ćelije

Ona je mlada mama koja je podstaknuta svojim zdravstvenim stanjem odlučila da uz pomoć matičnih ćelija iz pupčanika zaštiti svoju kćerku.

„Budući da i sama imam autoimunu bolest, još pre deset godina sam počela da se interesujem za to šta sve mogu matične ćelije. Već tada sam znala da ću svoje dete zaštiti čuvanjem matičnih ćelija iz pupčanika“, rekla je Jelena, mama dvomesečne Mione.

Jelena - izjava

Još jedna Jelena je mama jednomesečne Kaline

Čuvanje matičnih ćelija iz pupčanika je dobila kao poklon od devera.

„Nisam ranije razmišljala o čuvanju matičnih ćelija, ali je dever ukazao na važnost toga budući da je i za svoju decu sačuvao matične ćelije. Na poklon smo od familije dobili da sačuvamo Kalinine matične ćelije u Seracellu“, objasnila je Jelena.

Čuvanje matičnih ćelija je prilika koju možete dobiti možda samo jednom u životu!

Porođaj može biti višestruko važan!

Naročito ako već tom prilikom možete osigurati zdravstvenu budućnost cele porodice čuvanjem matičnih ćelija iz pupčanika vaše bebe. Time ste obezbedili moćan lek čije se mogućnosti otkrivaju iz dana u dan.

Već sada je poznato da matične ćelije imaju tri važne moći:
1. Grade organizam
2. Obnavljaju oštećene ćelije i tkiva
3. Služe za lečenje

Ako vam matične ćelije ikada zatrebaju…

Imaćete na raspolaganju svoj lek koji se može upotrebiti za širok opseg bolesti. Broj bolesti koje se leče matičnim ćelijama iz pupčanika veoma brzo raste. Već sada se koriste u lečenju preko stotinu bolesti.

Ovako su matične ćelije iz pupčanika lečile do sada:
1988. godina – 1 bolest
2007. godina – 40 bolesti
2015. godina – 80 bolesti
2020. godina – 100 bolesti

Call Now Button