Teniserka Bojana Jovanovski, trenutno 76. na svetu, imala je pakleni period iza sebe. Često je u bolovima završavale mečeve, pa po nekoliko dana, čak i nedelja, nije mogla da uzme reket u ruku kako bi trenirala, jer su problemi sa zglobom prevazilazili nejnu toleranciju na bol.

Ali, posle tri godine i tretmana matičnim ćelijama, Bojana je konačno odigrala šest turnira zaredom. I što je najvažnije, bol je iščezao. Ona priznaje da su joj matične ćelije spasile karijeru.

– Stvarno mi je taj tretman puno pomogao. Namučila sam se. Nije to laka stvar, jer su mi prvo uradili totalnu liposukciju, izvadili mast, pa su iz masti vadili matične ćelije. Oporavak je dug. Još mislim da nije skroz dobro, ali krajnji rezultat bi trebalo da bude posle dva meseca, jer matičnim ćelijama treba vreme da se razmnože i počnu da deluju – kaže Bojana za “Blic”.

Želi što pre da zaboravi sve šta joj se dešavalo.

– Baš sam se namučila. Nikako nisam mogla u kontinuitetu da igram. Prvenstveno nisam mogla da treniram. Ne mogu ni da budem nezadovoljna postignutim na terenu kada znam da ne mogu da treniram sto posto. Teško je bilo i očekivati neki rezultat – kaže ona.

Ističe da joj je rezultat u 2015. nije bio primaran.

– Odigram dva turnira, vežem dobar rezultat, pa se opet povredim i moram da pauziram ili smanjim intenzitet treninga. Meni nije dovoljno sat ili dva treninga. Po prvi put sam tek sad vezala šest turnira, a da me ništa nije bolelo. Nije mi uopšte bio cilj rezultat, nego da konačno osetim da sam zdrava – zaključila je naša poznata teniserka.

Call Now Button