Mlada glumica Jovana Balašević, starija ćerka proslavljenog kantautora Đorđa Balaševića, postala je po drugi put mama krajem prošle godine.

Jovana se oba puta porodila carskim rezom a, za obe devojčice sačuvala je matične ćelije po rođenju. Kako kaže, insistirala je na prirodnom porođaju, ali zbog komplikacija su se oba porođala završila operacijom.

Matične ćelije kao investicija u zdravlje

– Za mogućnost da sačuvam matične ćelije mojih devojčica nisam imala dilemu. Sve što savremena medicina danas pruža, ja želim da iskoristim. Svesni smo da je to nešto najbolje što možemo deci da pružimo čim se rode, a smatram da je jako mala investicija u odnosu na ono šta može da donese porodici, ukoliko ikada zatreba. Ipak je čoveku zdravlje dece najvažnije – kaže Jovana, dodavši da su dosta istraživali pre nego što su se odlučili za kuću kojoj će poveriti na čuvanje matične ćelije svojih devojčica.

– Oba puta smo se opredelili za Seracell. Najvažniji nam je bio staž i pouzdanost kuće, a Nemačka nam je najviše ulivala poverenje. Na to smo jedino gledali, jer džaba damo manje novca nekoj firmi koja će možda sutra prestati da postoji – objašnjava svoju odluku Jovana.

Tri žene strelca

Mlada mama dvomesečne devojčice Petre i Simone, koja ima tri godine, za Bebac ispričala je, u šali, kako je sad najteže njenom suprugu Saši, jer u porodici ima tri žene, a sve tri su strelčevi u horoskopu.

– Kada sam ostala ponovo u drugom stanju, priznajem da sam se malo uplašila. Kako sam otkad se Simona rodila, svu pažnju usmerila na nju, plašila sam se te podeljene pažnje koja će neminovno doći. Simona je nestrpljiva, a i sada, kako je Petra sa nama, očekuje da budem uvek uz nju. Naporno jeste, ali vredi svog napora – priča Jovana za portal Bebac.

Prioriteti se promenili

Za sebe kaže da je staromodna mama.

– Otkad imam decu nemam nalakirane nokte, sebe sam negovala 32 godine, i prija mi da sada više nisam sama sebi na prvom mestu. Imam grižu savesti čak i kad odem na trening. Ranije sam bila uvek fizički aktivna, išla u baletsku školu, redovno na treninge i sve mi to, priznajem, mnogo nedostaje. Dosta vremena je trebalo da shvatim da nema ničeg lošeg u tome što odem na trening, jer se vratim obnovljena i puna energije, a deci takva, upotrebljiva, najviše i trebam – kaže mlada glumica.

Olja i Đole kao baka i deka

– Kada sam prvi pu zatrudnela, i mama i tata su bili u brizi kako ću ja to sve da iznesem. Do tad sam živela komforno, a bili su i u panici jer su se u to vreme, kad sam bila trudna, sve neke crne vesti izlazile iz porodilišta. Nije bilo vakcina, traumatični porođaji i slične strašne stvari bombardovale su nas sa svih strana – prepričava Jovana kako je poznati par Balašević reagovao na vest da će postati prvi put baka i deka.

Kako kaže, sada su angažovani mnogo više, otkad imaju dve unuke, a od mame usvaja sve savete i priznaje da je za gotovo sve nedoumice pita za mišljenje.

– Mama je nezamenjiva, a tata Đole je mnogo mekan, takav je bio i sa našim bratom Aleksom, a kad je postao deda, emotivno se potpuno razgalio. Sa Petrom je samo dodatno senzibilniji i tolerantniji – zaključila je Jovana.

Call Now Button