Prikupljanje matičnih ćelija iz krvi pupčanika je bezbolan i brz proces, ali se njihovom transportu do laboratorije uvek pridaje veliki značaj.

Sve banke matičnih ćelija koje posluju u Srbiji šalju uzorke krvi istim avionom, preko kurirske službe DHL, ali u vanrednim situacijama jedino Seracell lično isporučuje do svoje laboratorije u Nemačkoj.

– Zbog crvenog talasa i konstantnih visokih temperatura odlučili smo da ne čekamo prevoz službe DHL, već sve prikupljene matične ćelije naša kururiska služba direktno vozi uzorke do laboratorije u Roštoku, u Nemačkoj. Na graničnom prelazu je prepoznata važnost sprovođenja ubrzane procedure i našim vozilima dat je status prvog prioriteta, kako na sprskoj tako i na granicama ostalih zemalja. Na ovaj način se ni na koji način ne rizikuje da sa uzorcima nešto prođe naopako, tako da roditelji nemaju razloga za brigu – rekao je za roditeljski portal “Bebac” šef kurirske službe Seracell-a Predrag Šurlan.

Koliko je brza i efikasna kurirska služba Seracell, najilustrativniji je primer porodica Mihajlović iz Niša, čijoj su bebici, na rođenju, u samom “foto-finišu”, uspešno prikupljene matične ćelije iz pupčanika.
seracell maticne celije beba

– Moja žena Nela porodila se pre termina, a bolovi su joj počeli u sred noći. Iako smo prethodno odlučili da hoćemo da sačuvamo njene matične ćelije, zbog velikih priprema oko bebe, nismo stigli da kontaktiramo Seracell i potpišemo ugovor. Ujutro na putu za bolnicu, pozvao sam Seracell i objasnio im da hoćemo da sačuvamo matične ćelije i pitao kojom brzinom mogu da mi dostave set za prikupljanje matičnih ćelija do Niša. Moram reći da sam bio skeptičan da ćemo uspeti, ali je posle svega nekoliko sati kurirska služba Seracell-a stigla u porodilište. Ženi je već pukao vodenjak, bukvalno je bila pred porođajnom salom, kada je set za prikupljanje matičnih ćelija stigao. Istog časa kada su lekari preuzeli set, ona se porodila i rodila se naša Majda – priča još uvek ushićen novopečeni tata Ivan Mihajlović iz Niša.

 

Kako kaže, posebno se iznenadio kada je saznao da je do zore kutija sa matičnim ćelijama već bila u Seracell laboratoriji u Roštoku.

– Ja sam zaista iskreno oduševljen brzinom i efikasnošću cele ekipe u Seracell-u. Fasciniralo me je to što u današnje vreme još postoji profesionalizam. Čak i kad sam bio sluđen i nervozan, kurir je na celom putu do Niša bio sa mnom na vezi, smirivao me i pomagao mi da zadržim pribranost – priča tata Ivan.

seracell-auto

Seracell pokriva celu teritoriju Srbije

Seracell kuriri prepoznatljivi su po brendiranim automobilima, uniformama i setovima za uzimanje matičnih ćelija. Kuriri odmah po porođaju preuzimaju uzorke krvi s matičnim ćelijama, koji su uzeti iz pupčanika deteta odmah posle porođaja. Kurirska služba Seracell-a pokriva celu teritoriju Srbije, a godišnje pređe i više od pola miliona kilometara.

Sigurnost Entnahmebox-a

Naši specijalni setovi za uzimanje i transport matičnih ćelija projektovani su i opremljeni tako da su matične ćelije u njima potpuno bezbedne 72 sata, a uz pomoć „krio“ gelova u setu se održava konstantna temperatura. Međutim, zahvaljujući efikasnosti Seracell kurirske službe, prosek dostave matičnih ćelija od Srbije do laboratorije u Nemačkoj je 30 sati.

Kao dodatnu sigurnost, svaki Entnahmebox set ima ugrađen čitač temperature. Ovaj instrument na svakih pet minuta prati temperaturu uzorka u kutiji, kako bi medicinsko osoblje imalo uvid u svaku, eventualnu promenu. Na taj način čuva se kvalitet uzetih matičnih ćelija.
Izvor: Bebac 

Call Now Button