CORD iPS kao ekskluzivni zastupnik nemačkog biomedicinskog centra Seracell u Srbiji dobio je najviši, međunarodni sertifikat o bonitetnoj izvrsnosti “AAA”, koji dodeljuje kompanija “Bisnode”, vodeća evropska firma za procenu poslovnog boniteta.

Ovo priznanje je samo zvanična potrvda da je CORD iPS, kao zastupnik Seracell-a, lider u oblasti čuvanja matičnih ćelija u Srbiji, jer je jedini ispoštovao stroge kriterijume uspešnog poslovanja.

Šta je bonitetni rejting firme?

Sertifikovanje kompanija – bonitetna izvrsnost je međunarodna poslovna praksa koja nosiocima sertifikata osigurava ugled i prednost u odabiru u odnosu na ostala preduzeća iz segmenta njihovog poslovanja.

Firme koje, poput CORD iPS – zastupnika Seracella, imaju bonitetnu ocenu AAA, posluju natprosečno i imaju visoku verovatnoću da će zadržati istu bonitetnu izvrsnost i u narednoj godini kao i minimalne rizike u poslovanju.

– Metodologija dodeljivanja sertifikata se temelji na analizi finansijskih izveštaja za poslednje tri godine i prognoze sigurnosti u poslovanju za narednih 12 meseci. Statistički modeli su izgrađeni na osnovu finansijskih pokazatelja (zaduženost, likvidnost, efikasnosti i efektivnost ) za poslednje tri godine, a na osnovu neželjenih događaja (stečaj, likvidacija, blokada) u posmatranom periodu. Na osnovu svega ovoga kažemo da Vaša kompanija spada u kompanije sa najvišim bonitetnim rejtingom u poslovanju i garantujemo na osnovu statističke predikcije koja je priznata u svetu i validna 86% da će Vaše poslovanje ostati na istom rejtingu tj. nivou u narednom periodu od 12 meseci – saopšteno je iz kompanije “Bisnode”.

Zašto je “AAA” bonitetni rejting važan za roditelje?

Za roditelje koji razmatraju gde će sačuvati matične ćelije iz pupčanika bebe, “AAA” bonitetni rejting kompanije znači i maksimalnu sigurnost njihovog ulaganja u zdravstvenu budućnost deteta. Jednostavnije rečeno, sertifikat bonitetne izvrsnosti podrazumeva finansijsku sposobnost, sigurno i odgovorno poslovanje.

– Ovo je posebno priznanje koje najviše znači našim klijentima. Sva dosadašnja priznanja koja je dobila naša kompanija su se ticala medicinskih dostignuća koja postižu naši eksperti u nemačkom biomedicinskom centru i svakako su garant kvaliteta usluge koju pružamo. Međutim, roditelji koji se odlučuju za čuvanje matičnih ćelija svoje dece pored medicinske superiornosti traže i finansijsku stabilnost koja će im garantovati sigurnost višedecenijskog skladištenja uzorka. I zato je AAA bonitetno priznanje ključno za sve naše klijente – rekla je direktorica CORD iPS za Jugoistočnu Evropu Jovanka Srdić.

Kako navodi, dešavalo se da na tržištu Srbije rade predstavništva banaka matičnih ćelija koja se usled slabe bonitetnosti zatvaraju ili menjaju vlasnike, što je doprinosilo padu kvaliteta usluga ili čak gubitka sačuvanih uzoraka.

– Takve kompanije su mahom bile registrovane kao predstavništva off šore firmi ili su bile iz zemalja koje nisu imale rigorozne medicinske standarde. Međunarodnom sertifikacijom AAA najvišeg standarda CORD iPS – Seracell predstavlja apsolutnog lidera na tržištu, jer je pored nas samo jedna kuća uspela da sertifikuje jedno A za svoje poslovanje. Sve ostale nisu ispunile ni minimum uslova za sertifikovanje. Uz dvostruku zaštitu od bankrotstva, naši klijenti mogu da budu sigurni da biraju lidere u oblasti matičnih ćelija, dugoročnu poslovnu sigurnost i ubedljivo najbolju ponudu na našem tržištu – istakla je Jovanka Srdić.

Šta je sa ostalim bankama matičnih ćelija?

U Srbiji CORD iPS je ekskluzivni nosilac najvišeg međunarodnog sertifikata “AAA”. U ovoj oblasti, od ukupno 12 banaka matičnih ćelija, samo je još jedna banka prošla “Bisnode” kategorizaciju, ali je dobila najnižu ocenu poslovne izvrsnosti “A”. Ostale banke nisu ni prošle kategorizaciju švedske kompanije , koja radi po jedinstvenoj metodologiji za celu Evropu. To znači da na osnovu finansijske ocene poslovanja ove kompanije posluju ispod proseka i pod povećanim su rizikom od poslovnog neuspeha u budućnosti.

Call Now Button