Bračni par iz Beograda je dugo čekao na prvo dete. Majka kaže da je usled sekundarnog steriliteta, dva pobačaja i otkrivene trombofilije, te posle mnogo bezuspešnih pokušaja, digla ruke od trudnoće, misleći da ostaje poražena u pokušaju da dobije potomstvo. Međutim, kad su se najmanje nadali, stigle su „dve crtice“. A devet meseci kasnije, stigla je i beba.

Njih dve su moji heroji. Uspele su da iznesu sve, da obe ostanu jake, iako je trudnoća bila rizična – kaže posnosni otac.

Tromesečna beba je kruna njihove neobične ljubavi. Roditelji su se upoznali neposredno pre selidbe u Grčku. Iako je za odlazak iz zemlje već sve bilo spremno, emocije im nisu dozvolile da odu.

– Ono što sam tad osetila bilo je nešto za šta sam znala da je vredno boriti se. Za šta je vredno ostati. Uvek sam do sad u životu radila stvari koje okolina očekuje od mene, i ovo je prvi put da sam poslušala svoje srce i uradim nešto potpuno neočekivano. Ostala sam i udala se, a sada je naša sreća potpuna jer imamo našu devojčicu – iskreno nam priča ponosna majka.

Čitava trudnoća uspešno je izvedena zahvaljujući dr Radmili Ćirić, a kako kažu na polovini trudnoće doneli su i odluku da sačuvaju matične ćelije svoje bebe po rođenju. Kažu, ta odluka predstavlja zalog u budućnost njihove devojčice i njenog zdravlja.

Odabrali smo Seracell jer nije samo banka već biomedicinski centar, zbog toga što je u pitanju nemačka kompanija, koja uliva poverenje i pouzdanija je od banaka iz ostalih evropskih zemalja. Finansije su bile prepreka, sve dok nismo saznali da možemo da platimo na rate, što nam je i samu odluku mnogo olakšalo – ističu roditelji.

Ovaj mladi bračni par specifičan je jer se, za razliku od većine ljudi, hrani isključivo zdravim i hranljivim namirnicima. Oboje su nutricionisti, a majka pije samo sojino mleko dok doji.

Mnogo ulažemo u zdravlje, a to ćemo preneti i na našu ćerku. Zdrava ishrana osigurava dobar organizam i dobro zdravlje, ali ne samo to: pozitivna energija i pozitivno razmišljanje neraskidivi su deo naše svakodnevice. Bebi od prvog dana pevamo, muzika je uvek prisutna u našoj kući, čitamo joj bajke iako ima svega tri meseca. Jer, shvatili smo brzo da bebe sve osete, čim je neka nervoza, stres ili strah kod roditelja, prenese se i na dete. Zato se trudimo da odagnemo svu negativnu energiju. Odmah bolje spava, dobro jede, i što je najbitnije, ne prestaje da se smeje – zaključio je tata.