Seracell podržava aktivne trudnice i ovim putem vas pozivamo da provedete nedeljno podne u specijalnoj šetnji za trudnice na Fruškoj Gori u okviru „Trudničke FRUavantURE“ koju organizuje udruženje Green Adventure Fruška Gora.

Znamo da uživate u trudnoći i u svakom trenutku slobodnog vremena kod kuće. Ali, da li ste znale da pola sata šetnje na čistom i zdravom vazduhu može doprineti da imate bolju cirkulaciju i manje otečene noge? Možete dobiti na kondiciji i snazi koja vam treba za porođaj, dok vas svež vazduh može okrepiti i dati novi izvor energije da trudnoću izdržite vedro do kraja.

Kako će izgledati šetnja?

Staza je posebno namenjena trudnicama ali i svim drugim osobama koji žele da šetaju na lakšim stazama Fruške Gore, bez ikakvog napora. Staza nema uzbrdice, a trudnice mogu zastati i odmoriti na čak 162 mesta, kažu organizatori.

Osim toga, trudnice sa sobom mogu povesti i svoje klince kao i muževe. Oni najmlađi su se već pokazali kao iskusni šetači na ovoj stazi.

fruška gora

Šta sve treba da ponesete na ovaj izlet?

Prvo i najvažnije je da obujete udobnu obuću pogodnu za šetanje, po mogućnosti nepromočivu. Toplo se obucite i za svaki slučaj ponesite kabanicu.

Znamo da je već hladnjikavo i da ta majica jednostavno mora da se podigne. Koliko god se trudile da se “upakujete” – stomak pobeđuje.

Seracell family svim trudnicama koje se prijave za šetnju poklanja udobni belly body pojas za trudnice.

pojas-v09

Belly body je zgodni dodatak koji se nosi ispod odeće, obuhvata stomak, greje leđa, a možete ga navući ispod bilo koje majice. Idealan je za sve mesece trudnoće, ne steže i sašiven je od čistog pamuka na ideju mama sa portala Bebac.

 

Šta još treba da ponesete na ovaj izlet?

Prvo i najvažnije je da obujete udobnu obuću pogodnu za šetanje, po mogućnosti nepromočivu. Toplo se obucite i za svaki slučaj ponesite kabanicu.

Ponesite obavezno dovoljno hrane i vode. Ako vodite i klince, ukoliko nemate adekvatnu obuću, gumene čizme sa debljim čarapama će poslužiti.

Kako da dođete do mesta okupljanja ako niste iz Novog Sada?

Okupljanje je na izletištu Popovica, kod okretnice autobusa u 11 časova. Ukoliko dolazite autom do Popovice, najbliži put je preko Novog Sada i Sremske Kamenice. Ako dolazite autobusom, možete sačekati gradski autobus 74 koji polazi u 10 i 40 sa stajališta ispred Železničke stanice.

Šta ako padne kiša?

Iako prognoza za ovaj vikend nije potpuno naklonjena uživanjem na suncu u prirodi, to ne treba da vam kvari zabavu jer su organizatori spremili i „kišnu“ alternativu.

U slučaju kiše, šetnja će takođe biti održana jer nema bolje šetnje od one na kiši koja će vas osvežiti i ojačati.